Мартин Лутер Кинг

Ако не можеш да леташ тогаш трчај, ако не можеш да трчаш тогаш оди, ако не можеш да одиш тогаш ползи, но што и да правиш – продолжи да се движиш напред.

Клуб на оратори

Поет се раѓа, оратор се станува!

Нелсон Мендела

Не суди за мене според моите успеси, оцени ме според тоа колку пати сум паднал и повторно сум се исправил.

Известување
Известување

Клубот на Оратори со нов претседател и проширен Извршен одбор

На ден 6.11.2019 година Клубот на Оратори организираше Собрание, на кое се бираше претседател и членови на Извршниот одбор. За претседател на Клубот на Оратори е избрана Марија Смилковска, 20години, студент ...
Повеќе

Ораторска вечер во Куманово „Говори моќно – говори со став“

Клубот на Оратори – Forum Oratores во соработка со НУ Центар за култура “Трајко Прокопиев” – Куманово, одржа работилница за јавно говорење и реторички вештини со средношколците од Куманово. На ...
Повеќе

Ораторска вечер во ОУ „Лазо Ангеловски“

Ораторска вечер во ОУ „Лазо Ангеловски“ Клубот на Оратори за прв пат, беше дел од организацијата на ораторската вечер во ОУ Лазо Ангеловски. Се надеваме дека настани од ваков карактер ...
Повеќе

Седумнаесетта ораторска вечер на ораторскиот клуб “Гарда на мудроста” од училиштето СЕПУГС Васил Антевски Дрен

На 12 март во просториите на ФОН Универзитетот се оддржа седумнаесетта ораторска вечер на ораторскиот клуб "Гарда на мудроста" од училиштето СЕПУГС Васил Антевски Дрен во соработка со Клубот на Оратори- Forum ...
Повеќе

Loading...