ko

Клубот на Оратори со нов претседател и проширен Извршен одбор

На ден 6.11.2019 година Клубот на Оратори организираше Собрание, на кое се бираше претседател и членови на Извршниот одбор. За претседател на Клубот на Оратори е избрана Марија Смилковска, 20години, студент на Правниот факултет „Јустинијан Први“ Read more…

By kofo_admin, ago
ko

Ораторска вечер во Куманово „Говори моќно – говори со став“

Клубот на Оратори – Forum Oratores во соработка со НУ Центар за култура “Трајко Прокопиев” – Куманово, одржа работилница за јавно говорење и реторички вештини со средношколците од Куманово. На ден 20.05.2019 во 18часот во Read more…

By kofo_admin, ago
ko

Ораторска вечер во ОУ „Лазо Ангеловски“

Ораторска вечер во ОУ „Лазо Ангеловски“ Клубот на Оратори за прв пат, беше дел од организацијата на ораторската вечер во ОУ Лазо Ангеловски. Се надеваме дека настани од ваков карактер ќе продолжат и во иднина, Read more…

By kofo_admin, ago
ko

Седумнаесетта ораторска вечер на ораторскиот клуб “Гарда на мудроста” од училиштето СЕПУГС Васил Антевски Дрен

На 12 март во просториите на ФОН Универзитетот се оддржа седумнаесетта ораторска вечер на ораторскиот клуб "Гарда на мудроста" од училиштето СЕПУГС Васил Антевски Дрен во соработка со Клубот на Оратори- Forum Oratores. Одлични настапи, извонредни оратори, Read more…

By kofo_admin, ago
ko

Предновогодишна ораторска вечер во СУГС „Раде Јовчевски Корчагин“

За прв пат во СУГС „Раде Јовчевски Корчагин“ ќе се одржи ОРАТОРСКА ВЕЧЕР во соработка со Клубот на Оратори  - Forum Oratores. Убавиот збор, железни порти отвара! На ден 25.12.2018 во 19часот  портата на СУГС Read more…

By kofo_admin, ago
ko

Трибина на тема „Јавното говорење – клучна алатка во новинарската професија“

Клубот на Оратори - Forum Oratores организираше трибина на тема: „Јавното говорење - клучна алатка во новинарската професија“. На трибината се обратија Снежана Лупевска, Никола Здравковиќ и Огнен Јаневски.  Тие ги посочија техниките кои ги Read more…

By kofo_admin, ago
ko

Трибина на тема: „Јавното говорење – клучна алатка во новинарската професија“

 Јавното говорење е вештина, уметност. За успешен говор или настан потребни ни се многу фактори. Потребен ни е разбирлив јазик, невербална комуникација, вербална комуникација, соочување со тремата, сите овие фактори влијаат на впечатокот на говорникот Read more…

By kofo_admin, ago
ko

Отворен ден Клуб на Оратори – Forum Oratores

И оваа година како и претходните Клубот на Оратори – Forum Oratores во аулата на Правниот факултет „Јустинијан Први“, организира ОТВОРЕН ДЕН, на 25.10.2018год. (четврток) со почеток во 10:00 часот и крај во 14:00 часот. Поминете ги вашите Read more…

By kofo_admin, ago
ko

Гостување во емисијата „Актуелно“ на Македонско Радио – Радио Скопје

Членовите на Извршниот одбор на Клубот на Оратори  -  FORUM ORATORES Валерија Крстева, Билјана Јанева, Марија Смилковска, Елена Петрушевска  во емисијата „Актуелно“ на Македонско радио - Радио Скопје зборуваа за целите, визијата и тековните активности на Read more…

By kofo_admin, ago
ko

Обука за јавно говорење и реторички вештини

На ден 14.04.2018 Клубот на Оратори - Forum Oratores на Правниот факултет „Јустинијан Први“ организираше обука за јавно говорење и реторички вештини која се состоеше од 4 предавања: Костур, содржина пишување на говор, Вербална комуникација, Read more…

By kofo_admin, ago